اولین قسمت از خودرو که جلب توجه می کند مخصوصا هنگام خرید ظاهر و بدنه خودرو می باشد. بنابراین نگهداری، رسیدگی و پیشگیری از بسیاری عوامل مخرب بدنه خودرو از اهمیت بالایی برخوردار هستند. دلایلی چون خوردگی و فرو رفتگی، خط و خش و رنگ پریدگی خودرو باعث آسیب به بدنه ظاهری خودرو می شود. صاف و یک دست بودن خودرو تاثیر بسیار زیادی جذابیت خودرو دارد و هنگام خرید و فروش ماشین بسیار تاثیر گذار می باشد.برای اینکه بدانیم رنگ پریدگی چگونه ایجاد می شود و اینکه آیا برای برای رنگ پریدگی و رفع خط و خش راه حلی وجود دارد یا خیر با فیکس آپ کار در این مقاله همراه باشید.
رنگ پریدگی خودرو
در واقع رنگ پریدگی خودرو از بین رفتن مولکول های رنگ سطح آن می باشد. تابش نور خورشید، مالیده شدن بدنه ماشین به ماشین و سطوح دیگر می تواند از دلایل رنگ پریدگی خودرو باشد اما علت اصلی رنگ پریدگی خودرو تابش نور خورشید می باشد. سطح ماشین و رنگ آن هم نیاز به رسیدگی و محافظت دارد و در صورتی که عوامل پیشگیری به خوبی انجام نشود و یا به هر دلیلی رنگ پریدگی و یا خط و خش بر روی سطح ماشین ایجاد شود شما نیاز به اقدامات بعدی مانند پولیش کاری و یا لیسه گیری خودرو می شوید.
رنگ پریدگی خودرو معمولا طی مدت زمان بیشتر می شود و رنگ آن شفافیت خود را از دست می دهد و مات می شود. برای حفظ ظاهر و رنگ خودرو باید اقدامات پیشگیرانه، محافظت و ترمیم در راستای هم صورت بگیرد.
دلایل رنگ پریدگی خودرو
رنگ دنه خودرو به دلایلی دچار آسیب می شوند و باعث از دست رفتن شفافیت ظاهری و مات شدن آن می شوند. با هم تعدادی از این دلایل را بررسی می کنیم. دلایلی چون آب و هوا، کیفیت رنگ و پولیش و طول عمر خودرو دلایلی برای رنگ پریدگی می باشند.
آب و هوا
تابش نور خورشید، باران های اسیدی و همچنین رطوبت از عوامل موثر آب و هوایی رنگ پریدگی بدنه خودرو هستند. نور خورشید به دلی داشتن اشعه فرابنفش یا UV باعث تخریب مولکول های رنگ می شوند. باران های اسیدی به دلیل وجود اسید در آن باعث تخریب رنگ سطح خودرو می شوند که این مورد در فضولات پرندگان نیز وجود دارد. در برخی مناطق به دلیل وجود آب و هوای خاص منطقه مانند رطوبت زیاد و وجود شن و ماسه در هوا احتمال رنگ پریدگی بدنه خودرو بالا می رود.
برخورد اجسام و تصادفات
تصاوفات جزئی و برخورد اجسام به نحوی که دچار فرو رفتگی نشود نیز باعث رنگ پریدگی ماشین می شوند. البته آسیب ناشی از این موارد کمی گشترده تر می شوند زیرا ممکن است آسیب وارد شده فراتر از رنگ پریدگی باشد و نیاز به لیسه گیری یا صافکاری و نقاشی داشته باشد.
شستن خودرو
شستشوی صحیح و به موقع خودرو در حفظ و نگهداری رنگ خودرو بسیار موثر باشد. شستشوی بیش از اندازه مخصوصاً زمانیکه آب با فشار وارد می باشد و یا کیفیت شوینده ها مناسب نباشد می تواند به رنگ خودرو اسیب بزند. همچنین شستشوی ماشین بعد از بارن اسیدی و گرد و خاک نیز خود عاملی برای تشدید رنگ پریدگی خودرو می شود. بنابراین زمان و کیفیت شستشو از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
طول عمر خودرو
رنگ نیز مانند دیگر مواد شیمیایی دارای طول عمری می باشد. زمانیکه از خودرو به مدت بسیار طولانی استفاده می شود و همچنین علاوه بر آن در مقابل عوامل مختلف طبیعی و سوانح قرار میگیرد مسلماً دچار کاهش کیفیت می شود. کیفیت نوع رنگ و مراقبت از سطح ماشین می تواند در تغییر این طول عمر موثر باشدو با رعایت نکات مهم نگهداری از رنگ پریدگی خودرو تا حدی جلوگیری کرد.
مواد شیمیایی و نمک
نمک هایی که در زمستان جهت آب کردن برف و یخ استفاده می شود می تواند به همراه برف هایی که در خیابان به وسیله ماشین های دیگر به روی ماشین شما پاشیده می شود و در مقاومت رنگ خودرو شما موثر باشد. از دلایل رنگ پریدگی بدنه خودرو تاثیر تبخیر مواد شیمیایی بر روی رنگ می باشد. همانطور که بالا گفته شد شستشوی به موقع خودرو می تواند از تخریب رنگ جلوگیری کند.
پیشگیری از رنگ پریدگی خودرو
تا به اینجای مقاله در مورد دلایل رنگ پریدگی خودرو صحبت کردیم، با توجه این دلایل می توانیم از بروز این اتفاق تا حد زیادی جلوگیری بکنیم. ماشین را در زیر نور آفتاب زیاد قرار ندهیم. زیرا اشعه فرابنفش باعث تخریب مولکول های رنگ می شود همچنین بعد از باریدن باران اسیدی، نشستن گرد و غبار و تحت تاثیر قرار گرفتن مواد شیمیایی ماشین را شستشو بدهیم. نحوه شستشو نیز باید به شکل صحیح و در زمان مناسب خود باشد و از مواد شوینده مناسب و با کیفیت استفاده بکنیم.
ترمیم رنگ پریدگی بدنه
ترمیم رنگ پریدگی خودرو می تواند با پولیش و رنگ محافظ انجام بشود. در ابتدا باید ماشین را شستشو داد تا هر گونه ذرات، ماده شیمیایی و چربی از روی آن پاک بشود. سپس باید با استفاده از ماده پاک کننده مخصوص ما بقی ذرات و مواد که قابل مشاهده نیستند از بین بروند.پس از تمیز شدن سطح خودرو می توانید آن را پولیش کنید و برای حفظ براقیت حاصل از پولیش از محافظ رنگ استفاده نمایید تا ماندگاری آن تثبیت بشود.
همچنین می توانید با استفاده از روش کلیر زنی رنگ پریدگی را ترمیم نمایید. روش کار به این شکل می باشد که ابتدا قسمت مورد نظر را شستشو می دهیم، سپس آن قسمت را با سمباده پاک و مات می نماییم، سپس در این مرحله کلیرزنی انجام می شود. نکته ای که باید به آن توجه بشود این است که کلیر پاشی به صورت نقطه ای نمی باشد. این بدین معنا است که باید محدوده آن قسمت را نیز کلیر زنی کرد.
در صورتی که ماشین بدون ریزش رنگ دچار فرو رفتگی سطحی شده باشد، قبل از مراحل گفته شده با استفاده از صافکاری PDR توسط متخصصین نسبت به صاف نمودن قسمت آسیب دیده نمایید.