تعمیر گیربکس
در تعمیرگاه فیکس آپ کار تعمیر گیربکس خودرو های خارجی و لوکس انجام می شود. تعمیر گیربکس اتوماتیک ماشین خارجی بصورت تضمینی و حرفه ای و تخصصی با پیشرفته ترین متد های روز دنیا انجام می شود. تعمیر گیربکس انواع خودرو های خارجی و وارداتی که بصورت اتوماتیک هستند قابل انجام می باشد.
در ادامه تعمیر گیربکس خودرو در فیکس آپ کار مطالعه خواهیم کرد:
- تعمیر گیربکس
- گیربکس چیست؟
- تعمیر گیربکس دنده ای
- تعمیر گیربکس اتوماتیک
- مشکلات رایج گیربکس
- هزینه تعمیر گیربکس
- چه گیربکس هایی در فیکس آپ کار تعمیر می شوند؟
تعمیر گیربکس خودرو
گیربکس خودرو که در زبان انگلیسی با عنوان Gear Box شناخته می شود، یکی از مهم ترین قطعات خودرو است. همانطور که قبلاً در تعمیر خودرو اشاره کردیم، موتور خودرو و گیربکس خودرو دو عامل مهم حرکت در خودرو می باشد. این دو قطعه حیاتی که تقریباً می توان گفت بزرگترین قطعات خودرو هم هستند.
گیربکس و موتور خودرو کاملاً به هم متصل و هماهنگ هستند. این قطعه نسبتاً بزرگ برای این خودرو به حرکت درآید، بسیار مهم هستند. البته نباید غافل شد که جزء حساس ترین و دقیق ترین قطعات خودرو هم به شمار می روند. لذا رسیدگی و استفاده صحیح از این دو جزء واجبات نگهداری خودرو است.
در تمام تعمیرگاه های ماشین، تعمیر گیربکس و موتور از مهم ترین تعمیراتی هستند که انجام می شوند. تعمیر این قطعات باید توسط کارشناسان با تجربه و متخصص انجام شود. زیرا کوچکترین نقصی در آن ها باعث ایجاد ناهماهنگی و اختلالات جدی در عملکرد آن ها می شود. لذا مراجعه به یک تعمیرگاه مجاز از مهم ترین مواردی است که باید به آن ها دقت کرد.
گیربکس چیست؟
بهتر است با این قطعه آشنایی کامل داشته باشیم تا بتوانیم نحوه استفاده صحیح از آن را بدانیم. گیربکس یک قطعه ای است که وظیفه انتقال قدرت موتور را به چرخ ها بر عهده دارد. گیربوکس شتاب تولید شده توسط موتور را به چرخ ها منتقل می کند تا حرکت صورت بگیرد.
گیربکس ها در داخل خود دارای قطعات ریز زیادی هستند که همگی به یکدیگر طبق یک ترتیب مشخص متصل اند. این اتصالات باعث انتقال قدرت شده و اگر نقصی در آن ها وجود داشته باشد خودرو در حرکت خود از ناحیه گیربکس دچار مشکل می شود.
گیربکس ها معمولاً در ناحیه زیر موتور قرار می گیرد و بصورت کاملا ًمستقیم با موتور در ارتباط است. زمانی که پای خود را بر روی پدال گاز قرار می دهید، موتور به چرخه درآمده و قدرت خود را توسط تسمه ها و عوامل دیگر به گیربکس داده و در نهایت به سیستم چرخ های ماشین منتقل می شود.
تعمیر گیربکس دنده ای
گیربکس های دسته دنده ای، گیربکس هایی هستند که بصورت دستی کار می کنند. همانطور که می دانید کنترل گیربکس توسط راننده در کابین انجام می شود. در خودرو هایی که گیربکس دستی دارند، در کابین یک پدال کلاچ و دسته دنده خواهند داشت. به کمک این کلاچ و دسته دنده سیستم انتقال قدرت را کاهش یا افزایش می دهند.
در تعمیر گیربکس دنده ای اجزای این گیربکس با گیربکس های اتوماتیک متفاوت می باشد. اکثر خودرو های داخلی دارای گیربکس های دنده ای می باشند. گیربکس دنده ای جزء اولین گیربکس های ساخته شده توسط بشر بوده و از آن زمان تابحال پیشرفت چشمگیری در ساخت و استفاده داشته است.
گیربکس دستی یا دنده ای بیشتر در خودرو های ارزان قیمت دیده می شود. البته دوست داران خودرو ها همیشه این گیربکس ها را ترجیح می دهند. زیرا نیاز به دقت و کنترل بیشتری دارد و باید راننده حرفه ای تری باشید. اما امروزه در تمام خودرو های روز دنیا از این نوع گیربکس ها دیگر استفاده نمی شود.
تعمیر گیربکس اتوماتیک
گیربکس های اتوماتیک نسل جدید گیربکس ها هستند. در فیکس آپ کار تعمیر گیربکس اتوماتیک در خودرو های خارجی به راحتی قابل انجام می باشد. گیربکس اتوماتیک یا گیربکس خودکار همانطور که از نامش پیداست بصورت خودکار و هوشمند عمل می کند.
در گیربکس اتوماتیک دیگر در کابین کلاچ وجود ندارد و دسته دنده بصورت دستی نمی باشد. این گیربکس های اتوماتیک بصورت هوشمند عمل می کنند و خود دنده ها را کم و زیاد می کنند. قطعاً در چنین قطعه ای اجزای پیشرفته تر و پیچیده تری وجود دارد.
خودرو های روز دنیا دارای گیربکس خودکار هستند که اجزای آن ها کم و بیش با یکدیگر متفاوت است. از همین رو تعمیر گیربکس اتوماتیک نیاز به متخصصین بسیار ماهر و دقیق دارد. زیرا در صورت عدم دقت در تعمیر گیربکس، صدمات بیشتری به این قطعه و قطعات متصل وارد می شود.
چه زمانی باید تعمیر گیربکس اتوماتیک انجام شود؟
یک خودرو همیشه نیاز به نگهداری و استفاده دقیق دارد. در هر قسمتی از یک خودرو زمانی که اختلالی ایجاد می شود باید به تعمیرگاه مراجعه شود. موتور و گیربکس یکی از مهم ترین این قطعات هستند که بسیار حساس می باشند.
زمانی که خودروی شما در حرکت دچار اختلالات از ناحیه شتاب باشد حتماً نیاز به تعمیر گیربکس اتوماتیک خود دارید. این اختلالات می تواند عدم هماهنگی موتور و گیربکس باشد. یا وقفه حرکت از زمانی که شما گاز می دهید تا خودرو حرکت می کند.
تعمیرکاران با تجربه همیشه می گویند که صدا ها را دنبال کنید. اگر صداهای عجیب و غریب از ناحیه گیربکس می شنوید، اصلاً تعلل نکنید و سریعاً به تعمیرگاه مجاز مراجعه کنید. زیرا گیربکس یک قطعه حساس بوده و در صورت عدم رسیدگی به آن دچار خرابی می شود.
چه عواملی تعمیر گیربکس اتوماتیک را به تعویق می اندازد؟
مهم ترین عواملی که باعث می شود تا از شر تعمیر گیربکس راحت شوید، استفاده صحیح و نگهداری از آن می باشد. بارها به رسیدگی های دوره ای خودرو در فیکس آپ کار اشاره شده است. نباید آن ها را پشت گوش بیاندازید و انجام سرویس های دوره ای برای گیربکس نیز الزامی است.
نحوه استفاده صحیح از یک خودرو، نتیجه سلامتی آن را گواه می دهد. گیربکس های اتوماتیک دارای حساسیت بیشتری نسبت به گیربکس های دنده ای هستند. لذا نحوه استفاده صحیح از آن ها به شدت باید در دستور کار قرار گیرد.
نکات بسیار ریزی در نحوه استفاده صحیح گیربکس خودکار وجود دارد تا مانع از تعمیر گیربکس خودکار شود. مهم ترین آن ها تعویض به موقع روغن گیربکس می باشد. استفاده از حالات مختلف در شرایط مختلف نیز تاثیر بسزایی دارد. زمان تعویض دنده خودرو حتماً باید متوقف شده باشد.
روش نگهداری گیربکس اتوماتیک به چه صورت است؟
همانطور که پیشتر ذکر شد، گیربکس اتوماتیک بدلیل حساسیت بسیار بالایی که دارد، باید در نحوه استفاده دقت بیشتری در آن شود. اگر شما مالک یک خودرو با دنده دستی بوده اید و حالا یک خودرو خارجی با گیربکس اتوماتیک دارید، دیگر باید عادات بد خود را ترک کنید.
اگر می خواهید هر روز کارتان به تعمیرگاه کشیده نشود و تعمیر گیربکس ماشین انجام ندهید، به موارد زیر دقت کنید:
- تعویض به موقع روغن گیربکس اتوماتیک
- انجام سرویس های دوره ای سر موقع
- تعویض دنده در زمان توقف کامل خودرو
- عدم شروع حرکت بالافاصله با خودرو در زمان استارت
- عدم تعویض دنده در زمان توقف های کوتاه