لرزش موتور خودرو از دلایلی می باشد که می تواند منجر به تعمیر موتور شود. این اتفاق می تواند در هر زمان و حالت ماشین رخ دهد که خود شامل دلایل بسیاری می باشد. لرزش موتور می تواند در حالت، ایستاده، حرکت، استارت زدن، حرکت در سربالایی و کولر گرفتن در خودرو رخ بدهد.
البته به صورت طبیعی در خودرو و موتور آن به دلیل فعالیت قسمت های مختلف لرزهای خفیفی وجود دارداما زمانی که لرزش بیش از حد بشود و یا در حالت های خاصی رخ بدهد نیاز به بررسی آن می باشد. شناسایی مشکل لرزش در موتور می تواند بسیار ساده یا مشکل باشد که نیاز به یک متخصص داشته باشید. جهت بررسی دلایل لرزش موتور با فیکس آپ کار همراه باشید.
بررسی لرزش موتور
لرزش موتور می تواند در حالت های مختلفی رخ دهد که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:
- لرزش موتور در دور پایین: این حالت در دور پایین موتور و یا آرام حرکت کردن خودرو رخ می دهد که می تواند یک از دلایل آن تنظیم نبودن موتور باشد.
- لرزش موتور موقع استارت زدن: می تواند بر اثر آسیب به شاسی، مشکل در سوخت رسانی و یا آسیب دیدن یکی از قطعات موتور باشد که اگر سرویس دوره ای مرتب انجام شدو از بروز بسیاری از این مشکلات جلوگیری می شود.
- لرزش موتور ذر حالت ایستاده: زمانیکه ماشین در حالت ایستاده و دنده خلاص می باشد می تواند دلایلی چون مشکل در وایر ها، تسمه تایم سیستم اگزوز، سنسور موقعیت میل لنگ، سیستم سوخت رسانی، استپر موتور، هوای سرد، روغن موتور، سوخت و دریچه گاز داشته باشد.
- لرزش موتور در دور موتور خاص: لرزش در این حالت می تواند دلایلی همچون خرابی گیربکس، مشکل در فیلتر هوا، لرزش گیر میل لنگ، خرابی شمع، خرابی سنسور اکسیژن، مشکل در پلوس و کوئل می باشد.
- لرزش موتور هنگام کولر گرفتن: خرابی کمپرسور در کولر خودرو می تواند باعث لرزش در موتور بشود.
- لرزش موتور در سربالایی: یکی از دلایل لرزش در این حالت مشکل در دیسک و صفحه کلاچ می باشد.
اهمیت بررسی لرزش خودرو در شروع حرکت و نیم کلاچ
یکی از زمان هایی که لرزش خودرو حس میشود در هنگام شروع حرکت و نیم کلاچ می باشد که می تواند نشان دهنده خرابی در قطعات و سیستم های مهم ماشین باشد. یکی از دلایل لرزش موتور می تواند از اشکال در سیستم کلاچ می تواند باشد.
وظیفه اصلی کلاچ اتصال موتور به چرخ دنده ها می باشد و زمانیکه شما پدال کلاچ را فشار می دهید نیروی موترو به چرخ دنده ها منتقل نمی شود. زمانیکه اقدام به برداشتن پا از روی کلاچ می کنید تا برداشتن کامل نیم کلاچ انجام می شود. در همین هنگام ممکن است لرزش شدیدی به خودرو وارد شود. از آنجایی که کلاچ یکی از قطعات حیاتی خودرو می باشد باید نسبت به رفع مشکل آن اقدام نمود. مشکلات ایجاد شده در آن می تواند به دلیل تمام شدن صفحه کلاچ، چرب بودن کلاچ، مشکل در فلایویل، خرابی فنر های مارپیچی و فرسودگی فنرهای خورشیدی باشد.
دلایل لرزش موتور
لرزش موتورو می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد که خود در شرایط مختلفی می تواند رخ بدهد. ما در اینجا به تعدادی از این دلایل احتمای اشاره می کنیم در مورد آن ها توضیح خواهیم داد. در ادامه با دلایلی از لرزش موتور همراه فیکس آپ کار باشید.
مشکل در بنزین و سیستم سوخت رسانی
کیفیت پایین سوخت و وجود آب در آن موجب بر هم خوردن تعادل بین درصد سوخت و هوا می شود و احتراق به درستی انجام نمی شود. همچنین انسداد صافی بنزین باعث می شود انتقال سوخت به خوبی انجام نشود و سوخت به مقدار کافی به موتور نرسد. معیوب بودن پمپ بنزین نیز باعث انتقال ناقص سوخت می شود و باعث لرزش موتور می شود.
مشکل در لاستیک ها
بالانس نبودن لاستیک ها می تواند عاملی برای ایجاد لرزش در موتور شود. از بین رفتن عاج لاستیک، کم شدن باد لاستیک ها و آسیب دیدن رینگ ها می توانند از دلایل لرزش موتور باشد. این موارد می توانند در سرعت بالا در موترو ایجاد لرزش کنند، که در صورت مشاهده می تواند موارد گفته شده را بررسی کنید و نسبت به رفع آن اقدام نمایید. بررسی سلامت لاستیک ها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند زیرا مشکل در لاستیک می توانید باعث آسیب به جلوبندی نیز بشود که در آن صورت خودروی شما علاوه بر لرزش نیاز به تعمیر جلوبندی پیدا بکند.
مشکل در کارکردن سوپاپ
از دلایل لرزش در موتور خودرو بد کار کردن موتور می باشد. سوپاپ یکی از قطعات موتور می باشد که تنظیم نبودن حرکت آنها، شل بودن یا سفت بودن فیلتر دلیلی بر ایجاد لرزش موتورو می باشد. همچنین هر گونه ایراد در سنسور حرکت میل سوپاپ می تواند در موتور لرزش ایجاد بکند.
مشکل در سنسور دمای آب
لرزش موتور دز هوای سرد می تواند به دلیل خرابی سنسور دمای آب باشد. در وقع این قطعه کار ساسات را انجام می دهد و دمای آب را هنگام استارت زدن به کامپیوتر ارسال می کند. اگر این قطعه به خوبی کار نکند اطلاعات به ایسیو به درستی ارسال نمی شود و ماشین موتور دچار لرزش می شود. این اتفاق بیشتر در روزهای سرد سال اتفاق میوفتد و اصطلاحاً دچار کپ می شود.
مشکل در استوپر
زمانی که ماشین درجا کار میکند، دریچه گاز بسته می باشد. در این زمان استوپر وظیفه دارد تا هوای لازم برای احتراق را در موتور تامین نماید. اگر به هر دلیلی این قطعه دچار مشکل بشود موترو دچار لرزش و کپ می شود و همچنین از دیگر دلایل ریپ زدن ماشین در روزهای سرد سال نیز می تواند باشد.
مشکل سنسور فشار منیفولد
این قطعه بر روی مجرای ورودی هوا نصب شده و مقدار هوای ورودی را اندازه گیری می نماید و اطلاعات را بهای سی یو می فرستد. اگر این قطعه دچار مشکل بشود تنظیم درست سوخت و هوا بهم میریزد و سوخت رسانی و احتراق به درستی انجام نمی شود. درست کار نکردن این قطعه نیز یکی از دلایل لرزش موتور می باشد و همچنین باعث افزایش مصرف سوخت و ایجاد دود سیاه از اگزوز می شود.
تمام شدن صفحه کلاچ
یکی از علائم تمام شدن صفحه کلاچ ایجاد لرزش به بدنه و موتور خودرو می باشد. صفحه کلاچ بعد از مقدار کیلومتر مشخصی که بستگی به نوع رانندگی، ترافیک و دیگر عوامل موثر در جاده می باشد باید تعویض گردد. معمولاً این مقدار کیلومتر بین پنجاه تا هشتاد هزار کیلومتر متغیر می باشد. همچنین خوب جا نرفتن دنده و نا متناسب بودن گاز و شتاب خودرو نیز می تواند علائمی برای تعویض صفحه کلاچ باشد.
مطالب گفته شده تعدادی از عوامل لرزش موتور می باشند که هر یک نیاز به بررسی تخصصی و دوره ای می باشند تا از تعمیر موتور، تعمیر جلوبندی، تعمیر گیربکس و دیگر هزینه های سنگین ناشی از آسیب دیدن خودرو جلوگیری بکنیم.