صافکاری PDR
صافکاری pdr نوعی صافکاری نقاشی بدون رنگ می باشد که با استفاده ابزارهای مخصوص اقدام به صافکاری بدون رنگ خودرو خارجی می کند. صافکاری و نقاشی PDR از جدیدترین روش های صافکاری نقاشی است که در تمام نقاط خودرو می توان از آن استفاده نمود. صافکاری PDR در تمام خودرو ها و در تمام قسمت هایی که حتی قابل دسترسی نیست قابل استفاده است.
در ادامه مطلب صافکاری PDR در فیکس آپ کار مطالعه خواهید کرد:
- صافکاری PDR چیست؟
- کاربرد های صافکاری نقاشی PDR
- انواع ابزارهای PDR
- تفاوت صافکاری نقاشی سنتی با صافکاری PDR
- قسمت های قابل ترمیم بدنه خودرو
- هزینه صافکاری PDR
صافکاری PDR خودرو
امروزه خودرو ها بدلیل سبک تر شدن و مصرف سوخت بهینه خود از فولادهای سبک تری در ساخت قطعات فلزی در خود استفاده می کنند. اما این روند باعث می شود تا خودرو مقاوت خود را در ضربات از دست بدهد. به همین جهت در برخوردهای حتی کوچک شهری بدنه خودرو آسیب جدی می بیند.
این مسئله باعث شده است تا مراجعه خودرو ها به صافکاری نقاشی بیشتر از قبل شود. علاوه بر آن با توجه به این که اکثر صافکاری و نقاشی ها از روش های سنتی استفاده می کنند، نارضایتی های متعددی از سوی مالکین خودرو ها را در پی داشته است.
به همین جهت نقش صافکاری و نقاشی PDR که یک روش بسیار بروز و مطمئن تری است بسیار پر رنگ تر شده است. افراد حاضرند به جای صافکاری و نقاشی به روش سنتی، خودرو خود را به روش PDR صافکاری کنند. همین مسئله باعث شده تا علاوه بر افزایش مراجعین این روش، افراد متخصص نیز به این سمت حرکت کنند.
صافکاری PDR چیست؟
صافکاری PDR مخفف Paintless Dent Repair و به معنی تعمیر فرورفتگی بدون رنگ می باشد. این روش فرایندی است که باعث ترمیم فرورفنگی های جزئی در بدنه خودرو می شود. بواسطه این روش می توان به نقاطی که دسترسی به آن سخت است رسید و آن ها را ترمیم نمود.
صافکاری و نقاشی PDR بواسطه ابزارهایی که دارد از پشت به داخل بدنه رفته و به اصطلاح قسمت مربوطه را ماساژ می دهد. این عملیات به قدری آهسته و دقیق انجام می شود و بطور مداوم حرکت می کند تا تو رفتگی را از داخل به بیرون هدایت کند.
کاربرد های صافکاری نقاشی PDR
همانطور که پیشتر اشاره شد، صافکاری نقاشی PDR برای ترمیم فرورفتگی های جزئی بکار می رود. ضربات کوچک، نقطه های روی قسمت های مختلف بدنه و آسیب های جزئی را با این روش می توان ترمیم کرد.
ممکن است زمانی شما یک صدمه نسبتاً بزرگی در قسمتی از خودرویتان وارد شده باشد. بخش وسیعی از این آسیب دیدگی به روش های مختلف صافکاری نقاشی شود. همچنان می توان قسمت های نهایی و مختلف دیگر را با استفاده از روش PDR ترمیم نمود.
انواع ابزارهای PDR
در صافکاری با PDR ابزارهای مختلفی وجود دارد که بسته به هر شرایطی می توان از هر کدام از آن ها استفاده کرد. این ابزار ها یک مجموعه ای از ابزار های PDR در صافکاری بدون رنگ می باشد. اگر یک مجموعه صافکاری PDR انجام بدهد، قطعاً تمام این مجموعه ها را داراست. فیکس آپ کار نیز تمام ابزار های PDR را بصورت کامل و دقیق در مجموعه خود دارد.
میله صافکاری
میله صافکاری که اصطلاح آن PDR Rods می باشد، مهم ترین ابزار صافکاری PDR می باشد. این میله ها دارای مقاوت بسیار بالایی هستند که از درون قسمت مربوطه را به حرکت در می آورد. این میله ها نیز چند نوع مختلف دارند که بسته به شرایط آسیب دیدگی از ان ها استفاده می شود.
جنس این میله ها از نوع فولاد می باشد که بسیار سخت اما سبک است. البته در ساخت این نوع از میله های صافکاری PDR، هر کشور سازنده به شکل های مختلفی کار کرده است و ممکن است جنس آن کمی متفاوت تر از بقیه باشد.
میله اهرمی: این میله ها که به شکل یک اهرم بوده در قسمت هایی نظیر کاپوت و سقف استفاده می شود و قابلیت اهرم شدن دارد.
میله دم ماهی: در نقاطی که فضای کمی وجود دارد و دسترسی به آن سخت می باشد، از میله دم ماهی استفاده می شود.
میله چرخشی: همانطور که از نامش پیداست، این میله قابلیت چرخش دارد و در قسمت هایی که نیاز به چرخش باشد استفاده می شود.
قسمت های مختلف میله PDR
میله صافکاری PDR قسمت هایی دارد که از شکل و شمایل آن تقریباً می توان آن ها را حدس زد. یک قسمت میله و یک قسمت دیگر دسته میله می باشد. دسته میله که مهم ترین قسمت میله PDR است نحوه کنترل میله را به صافکار و هدایت آن را می دهد. این دسته ها بصورت T شکل و دایره ای شکل هستند.
نگهدارنده
نگهدارنده ابزاری است که به متخصص کمک می کند تا قسمت مربوطه را بتواند محکم نگه دارد. در حین صافکاری با PDR ممکن است بخش مربوطه بدلیل تکان خوردن های میله صافکاری حرکت کند. این نگهدارنده ها مانع از این تکان خوردن ها می شود تا میله در جای خود حین فشار حرکت نکند.