خرابی ترمز خودرو به عنوان نقص در عامل بازدارنده خودرو بسیار خطر آفرین می باشد. شناسایی علائم خرابی ترمز خودرو از جمله مواردی است که رانندگان باید توجه ویژه ای به آن داشته باشند. این سیستم با توجه به عملکردی که دارد باعث توقف خودرو تحت کنترل راننده می شود که از بروز اتفاقات مختلف جلوگیری می کند که باعث حفظ جان و سلامتی سرنشینان می شود.
ترمز خودرو به عنوان سیسم ایمنی خودرو باعث پیشگیری از تصادفات می شود. چیزی حدود یک سوم تصادفات جاده ای به دلیل نقص در ترمز می باشد که این بدان معنا است که هر چقدر هم رانندگی ایمنی داشته باشیم خرابی ترمز باعث ایجاد تصادف می شود. تصادفات اگر باعث آسیب های جانی هم نشود موجب هزینه هایی مانند خرابی موتور و بدنه آن می شود که به صافکاری و نقاشی نیاز پیدا خواهید کرد. به دلیل اهمیت بالای این سیستم ایمنی خودرو فیکس اپ کار تصمیم بر آن گرفت تا در مورد ترمز و علائم خرابی آن توضیحاتی را ارائه دهد.
سیستم ترمز خودرو چگونه کار می کند؟
ترمز ها به عنوان سیستمی بازدارنده در وسایل نقلیه جهت توقف آنها عمل می کند. در خودرو ها ترمز دارای ساختاری پیچیده می باشد که از قطعات مختلف تشکیل شده است. از ترمز در هر وسیله ای به عنوان یک سیستم ایمنی یاد می شود، زیرا حرکت اگر بدون کنترل جهت توقف باشد بسیار خطر آفرین می شود. این خطر در صورت خرابی آن نیز وجود خواهد داشت. به دلیل اهمیت این سیستم ایمنی بهتر است قبل از حرکت از سالم بودن ترمز اطمینان حاصل نمایید و علائم خرابی ترمز خودرو را بدانید. ترمز خودرو انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر می شود.
- سیمی: این نوع ترمز در ترمز دستی خودرو کاربرد دارد.
- روغنی: این ترمز ها با نام هیدرولیکی نیز شناخته می شوند و رایج ترین نوع ترمز در انواع خودرو می باشند.
- بادی: این نوع از ترمزها در خودرو های سنگین کاربرد دارد و به وسیله باد عمل می کند.
ترمز های روغنی در زمان فشردن پدال ترمز به پمپ نیرو وارد می شود. در این زمان روغن موجود در پمپ وارد لوله ها می شود و بنا به نوعی که دارند عمل ترمز صورت می گیرد. ترمز های روغنی به صورت دیسکی و کاسه ای موجود می باشند. در ترمز های بادی نیز به کمک فشار هوا این عمل انجام می شود. خرابی ترمز می تواند به عوامل مختلفی مانند لنت ترمز بستگی داشته باشد که باید دلایل خرابی لنت ترمز را نیز بدانیم.
خرابی سیستم ترمز
نقص در سیستم ترمز به عوامل مختلفی بستگی که هر کدام علائم مخصوص به خود را دارا هستند. شناسایی علائم خرابی ترمز خودرو کمک بسیار زیادی به تشخیص عامل خرابی می کند. یکی از نکاتی که جای امیدواری ایجاد می کند این است که ترمزها معمولاً پیش از خرابی علائمی را نشان می دهند که رسیدگی به این هشدارها و علائم موجب پیشگیری از اتفاقات بعضاً فاجعه بار می شود.
علائم خرابی ترمز از قسمت های مختلف آن نشأت می گیرد که در این مقاله آنها را مورد بررسی قرار می دهیم. این نشانه ها از صدای سوت تا فرسودگی لنت ها گسترده می باشد. عواملی در ایجاد این خرابی ها تاثیرگذار می باشد که شامل رانندگی بد، آب و هوا، کیفیت قطعات ترمز و نوع خودرو می شود. مشکلات این سیستم می تواند جزئی از دلایل لرزش فرمان موقع ترمز گرفتن نیز باشد.
وجود صدا هنگام ترمز
وجود صدا در خودرو یکی از علائم وجود خرابی در ماشین می باشد. تشخیص نوع خرابی به شرایط و زمان وقوع صدا بستگی دارد. در مقاله های پیشین نسبت شناسایی انواع خرابی در صورت وجود صدا اشاره کردیم. سیستم ترمز نیز شامل همین شرایط می شود و باید زمان وقوع آن را مورد بررسی قرار دهیم. یکی از علائم خرابی ترمز خودرو وجود صدای ساییدگی در هنگام فشردن پدال ترمز می باشد. وجود این صدا بر اساس عوامل مختلفی می باشد که آنها را با هم بررسی میکنیم.
مانیکه پدال ترمز را در موقعیت ترمز قرار دادید و صدایی شبیه خرد شدن شنیدید قطعاً باید به ترمز شک کنید. این مشکل عوامل مختلفی دارد که یکی از آنها اتمام عمر لنت می باشد و طراحی آن به شکلی بوده که هنگام فرا رسیدن زمان آن این صدا تولید شود. دیگر عامل آن نازک شدن لنت ترمز می باشد که بر روی هم دچار ساییدگی می شوند. جهت بررسی و تعمیر مشکلات این چنینی که در دید راننده نمی باشد بهتر است به مراکز قانونی تعمیر خودرو مراجعه نمایید. فیکس اپ کار به عنوان مرجع کامل تعمیر خودروی خارجی مانند تعمیر لاماری ایما آماده ارائه خدمات تخصصی می باشد.
برهم خوردن محدوده حرکت پدال
حرکت پدال ترمز برای اعمال توقف خودرو باید تنظیم باشد. این تنظیم به گونه ای می باشد که خلاصی نداشته باشد و به صورت کم کم این توقف صورت پذیرد. یکی از علائم خرابی ترمز خودرو نیاز به فشار بیشتر برای اعمال ترمز می باشد. این مشکل باعث عدم کنترل خودرو نسبت به قبل آن می شود که باید در اسرع وقت نسبت به رفع آن اقدام نمایید. این سیستم به عنوان ایمنی در خودرو حافظ جان سرنشینان می باشد که در صورت وجود نقص کیفیت این شرایط کاهش می یابد.
یکی از عواملی که باعث بروز این مشکل می شود فرسودگی لنت ها می باشد. علاوه بر نقص در لنت مشکلات دیگری نیز دخیل هستند که وجود هوا در لوله های ترمز و دیگری نشت روغن ترمز را شامل می شود. نکته ای که بسیار حائز اهمیت می باشد تشخیص سریع مشکل و مراجعه به تعمیر کار ماهر می باشد. عدم رسیدگی به مشکلات ترمز می تواند در ادامه باعث بروز تصادفات جاده ای شود که خود شامل هزینه های اضافی مانند تعمیرات بدنه خودرو را به همراه دارد.
لرزش خودرو و پدال
در کنار وجود صدا که یکی از علائم مهم شناسایی خرابی در خودرو می باشد، ایجاد لرزش نیز بسیار مهم و تاثیرگذار است. لرزش در خودرو هنگام عبور از سطوح ناهموار عادی می باشد اما اگر این اتفاق شدت گرفت و یا هنگام انجام عمل خاصی پدیدار شد باید نسبت به آن هوشیار شوید. این اتفاق در خودرو عوامل مختلفی دارد که موتور، فرمان و ترمز می تواند در وقوع آن دخیل باشند. یکی از علائم خرابی ترمز خودرو لرزش ماشین یا پدال می باشد.
عملکرد ترمز توسط اتصال روتور به لنت ترمز انجام می پذیرد. توسط این عمل سرعت خودرو کاهش می یابد و در نهایت متوقف می شود. اگر در این فعل و انفعال اختلالی به وجود آید خودرو به درستی متوقف نمی شود و علائمی مانند لرزش در آن ایجاد می شود. دلیل اصلی ایجاد لرزش وجود انحنا و تاب در روتور می باشد که باعث عدم تطابق صحیح در این اتصال می شود. این مشکل علاوه بر وقوع اشکالات مختلف در ترمز و خودرو موجب خرابی در لاستیک می شود که شما می توانید جهت دریافت اطلاعات در مورد علائم خرابی لاستیک خودرو مطلب مورد نظر را مطالعه نمایید.
چراغ چک ABS
چراغ ABS یکی از مواردی می باشد که در انواع چراغ چک خودرو موجود می باشد. روشن شدن این چراغ یکی از علائم خرابی ترمز خودرو محسوب می شود که باید در اولین فرصت به مکانیک مراجعه نمایید. تشخیص نوع خرابی با این چراغ توسط دستگاه دیاگ مشخص می شود که طبق کد مربوطه خرابی موجود قابل تشخیص می باشد. این ترمز با وجود سنسورهایی که دارد مانع از قفل شدن ترمز می شود.
در صورتی که ترمز ABS خودرو دچار مشکل شود کماکان امکان استفاده از خودرو توسط ترمز معمولی را دارید و دیگر ترمز ABS عمل نخواهد کرد. در این زمان هنگام ترمزگرفتن احتمال کشیدگی خودرو و قفل شدن آنها وجود دارد که خود عامل ایجاد خطر می شود. مراجعه به مکانیک در این زمان از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد زیرا خطاهای موجود در این مشکل متفاوت می باشد که شخص متخصص باید آن را تشخیص دهد. جهت دریافت خدمات حرفه ای و تخصصی می توانید از خدمات تعمیر خودرو فیکس اپ کار استفاده نمایید.
خارج شدن خودرو از مسیر مستقیم هنگام ترمز
یکی از مشکلات خطر آفرین در خرابی ترمز انحراف خودرو به طرفین هنگام ترمز می باشد. هر چند این مورد یکی از علائم خرابی ترمز خودرو می باشد ولی نقص در لاستیک خودرو نیز می تواند عاملی برای این اتفاق باشد. از دلایلی که باعث این اتفاق می شود می توان به ساییدگی نامتوازن لنت اشاره کرد و همچنین کیفیت پایین روغن ترمز و وجود ناخالصی در آن نیز باعث وقوع این مشکل می شود.
در این مقاله به مهمترین نشانه های خرابی ترمز اشاره کردیم و راه های تشخیص آن را توضیح دادیم. رانندگی صحیح و بررسی مشکلات موجود به شما در حفظ ثبات خودرو و سلامتی سرنشینان کمک شایانی می کند. فیکس اپ کار با تجربه ای درخشان در زمینه تعمیر خودرو می تواند به شما عزیزان در رفع مشکلات موجود و راه های آن مشاوره و خدمات مورد نیاز را ارائه دهد. این مجموعه با تخصص خود در زمینه خودرو های خارجی یکی از برترین مراجع برای تعمیر خودروی خارجی می باشد.