رنگ ماشین یکی از جذاب ترین نکات مورد بررسی هنگام مشاهده هر خودرویی می باشد. انواع رنگ ماشین باعث پدید آمدن جذابیت های خاصی در خودرو می شود. این جذابیت آنقدر زیاد می باشد که حتی اشخاص اقدام به رنگ کردن خودرو های قدیمی خود به شکل منحصر بفردی می کنند. البته تغییر رنگ نیاز به تاییده و مجوز های لازم از ارگان های مختص به خود می باشد.
انتخاب و تشخیص رنگ خودرو از جمله مواردی می باشد که در صافکاری نقاشی نیز تاثیر گذار می باشد. شناخت انواع خودرو علاوه بر تولید خودرو در عملیات ترمیم رنگ خودرو نقش مهمی را ایفا میکند. شناخت رنگ ها باعث ایجاد نتیجه ای بسیار ایده آل می شود، بنابراین در جهت این شناخت در این مقاله همراه ما باشید.
رنگ خودرو چیست؟
رنگ یک نوع درک بصری در سیستم بینایی انسان می باشد. زمان برخورد طیف های مختلف نور به چشم این درک حاصل می شود. رنگ ها از مواد مختلفی تشکیل میشوند که سه رنگ اصلی آبی، قرمز و زرد را پدید می آورند که مابقی رنگ ها حاصل ترکیب این سه رنگ با هم می باشند. انواع رنگ ماشین نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد و از قوانین اصلی رنگ پیروی می کنند.
شناخت رنگ خودرو در تولید و انواع احیای رنگ خودرو تاثیر گذار می باشد. احیای رنگ خودرو شامل صافکاری و نقاشی، دیتیلینگ خودرو و احیای رنگ خودرو بر اثر رنگ پریدگی و ضربه می شود. امروزه رنگ خودرو یکی از ویژگی های جذاب در انتخاب خودرو محسوب می شود. کیفیت رنگ و ترکیب رنگ ها در افزایش این جذابیت تاثیر گذار می باشد. در ادامه در مورد انواع رنگ صحبت خواهیم نمود.
انواع رنگ خودرو
انواع رنگ ماشین شامل انواع مختلفی می شود که هر کدام خصوصیات منحصربفرد خود را دارند. این خصوصیات در نوع استفاده، نمایش ویژگی و کیفیت آن تاثیر گذار می باشد. این تفاوت باعث ایجاد مزایا و معایبی می شود که در مورد آنها سخن خواهیم گفت. از جمله ویژگی هایی که رنگ خودرو باید دارا باشد می توان به مقاومت در برابر خورشید و عوامل طبیعی اشاره نمود زیرا خودرو بیشترین زمان خود را در بیرون و فضای آزاد سپری می کند.
ساختار کلی رنگ ها شامل مواردی همچون رزین جهت ایجاد چسبندگی، پیگمان برای ایجاد طیف رنگ و حلال جهت ایجاد ساختار سیال در رنگ می باشد. رنگ ها باید به نحوی ساخته شوند که کیفیت لازم جهت مقاومت در برابر عوامل بیرونی را دارا باشند. انواع رنگ خودرو شامل متالیک، روغنی، معمولی، صدفی، براق، مات و کدر می باشند. در ادامه به توضیح هر کدام از رنگ ها خواهیم پرداخت.
معرفی رنگ صدفی
در رنگ های صدفی جهت ایجاد نمایی کریستالی از ماده ای به نام میکا استفاده می شود. این مواد در رنگ صدفی باعث ایجاد طیف مختلفی از رنگ در نمای خودرو می شود. رنگ صدفی از جمله رنگ های متفاوت در انواع رنگ می باشد و نکته ای که این رنگ را از دیگر انواع رنگ ماشین متمایز می کند نحوه تابش و انعکاس رنگ خودرو می باشد.
از جمله ویژگی های این رنگ تابش رنگ از زوایای مختلفی می باشد که همین امر باعث پنهان شدن اشکالات ریز رنگ در خودرو می شود. این تمایز در انعکاس به دلیل وجود مواد مختلف در آن می باشد. رنگ صدفی نسبت به دیگر رنگ ها دارای قیمت بالاتری می باشد که به عنوان یک ماده لوکس به شمار می آید. در رفع رنگ پریدگی بدنه خودرو در این رنگ باید توجه داشته باشید تا تمامی رنگ بدنه از این نوع رنگ استفاده شده باشد.
رنگ سلولوزی
رنگ های سلولوزی با نام رنگ فوری نیز شناخته می شود. در انواع رنگ ماشین استفاده از این نوع رنگ به دلیل ویژگی زود خشک شدن آن بسیار پرکاربرد می باشد. این رنگ ها به دلیل دارا بودن ویژگی های خاص خود به عنوان لایه نهایی رنگ خودرو مورد استفاده قرار میگیرد. از دیگر ویژگی های آن می توان به دوام بالای آن اشاره نمود. این نوع رنگ در برابر کدر شدن از خود مقاومت نشان می دهد. اشعه یو وی یکی از اشعه های خطرناک برای رنگ خودرو می باشد که موجب آسیب به آن می شود.
رنگ مات خودرو
این نوع رنگ خودرو در انواع آن جزء رنگ های گران قیمت می باشد. کیفیت بالای این رنگ از جمله ویژگی های آن می باشد که بر خلاف نوع صدفی فاقد براقیت می باشد. این رنگ از لایه هایی متشکل از اپوکسی و رویه ای از PVC می باشد که باعث ایجاد رنگ مات در بدنه خودرو می شود. فیکس اپ کار به عنوان مجموعه ای با سابقه درخشان و کارکنان مجرب آماده انجام امور صافکاری نقاشی خودروی خارجی مانند نقاشی لندکروز می باشد. از جمله معایب آن عدم پوشاندن عیوب خودرو و نیاز به دقت بیشتر هنگام شستشو می باشد.
آشنایی با رنگ روغنی
از رایج ترین رنگ های موجود در بازار رنگ روغنی می باشد. این رنگ علاوه بر خودرو سازی در صنعت نقاشی ساختمان نیز بسیار شنیده می شود. از رنگ روغنی به عنوان یکی از قدیمی ترین رنگ های مورد استفاده در میان انواع رنگ ماشین یاد می شود. روال قرار گیری رنگ روغن بر روی بدنه خودرو نیز شامل دو مرحله می باشد که یکی استفاده از رنگ آستر می باشد و بعد از آن باید از رنگ اصلی بر روی آستر بدنه استفاده نمود.
رنگ روغنی دارای کیفیت مناسبی می باشد و درخشندگی لازم را دارا می باشد. برای نقاشی بدنه خودرو با استفاده از این رنگ باید زمان بیشتری صرف خشک شدن آن شود. همچنین هزینه بالا و دشوار بودن رفع خراش های آن توسط لوازم لیسه گیری از جمله معایب آن می باشد. ماندگاری بالا در این نوع رنگ و ایجاد ضخامت بیشتر از ویژگی های مثبت رنگ روغنی می باشد.
کاربرد رنگ معمولی
یکی از رنگ های ارزان در میان انواع رنگ ماشین رنگ معمولی می باشد. این رنگ دارای ساختاری ساده می باشد که به طور استاندارد در خودروهای معمولی بازار مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله معایب آن می توان به ایجاد موج بر روی آن اشاره کرد همچنین ترمیم خش های ایجاد شده بر روی آن به سختی انجام می پذیرد. همچنین تنوع در این نوع رنگ پایین می باشد که محدوده انتخاب را کاهش می دهد.
رنگ متالیک
رنگ متالیک یکی از رنگ هایی می باشد که در انتخاب آن بسیار با آن روبرو شده اید. این رنگ علاوه بر وجود لایه آستر و رنگ اصلی دارای روکشی از پودر فلز می باشد که نور بیشتری را منعکس می کند. یکی از ویژگی های این رنگ ترمیم راحت آن می باشد. البته احیای رنگ متالیک در خراش های بزرگ بسیار سخت می باشد و احیای رنگ خودرو در خانه توصیه نمی شود و بهتر است به متخصصین ماهر مراجعه نمایید.
از دیگر رنگ های موجود برای خودروها می توان به رنگ پلی اورتان، بیس کوت و رنگ براق خودرو اشاره کرد. هر کدام از این رنگ ها ویژگی های خاص خود را دارد که شامل مزایا و معایبی می باشد. فیکس اپ کار در زمینه انواع احیای رنگ و صافکاری نقاشی آمادگی کامل در جهت ارائه خدمات به مشتریان عزیز می باشد.