جوش آوردن خودرو معمولاً در فصول گرم و در ترافیک های سنگین رخ می دهد. زمانیکه موتور خودرو بیشتر از دمای مجاز و قابل تحمل خود داغ بشود و سیستم خنک کننده و انتقال گرما به خوبی کار نکند موجب جوش آمدن خودرو می شود. در ادامه با فیکس آپ کار با پیشگیری و دلایل جوش آمدن خودرو آشنا خواهیم شد.

جوش آوردن خودرو چیست؟ دلایل و راهکارهای رفع آن
جوش آوردن خودرو چیست؟ دلایل و راهکارهای رفع آن

جوش آوردن موتور خودرو چیست؟

تصور کنید سوار بر خودروی خود در راه یک جلسه مهم کاری هستید و به سمت محل کار حرکت می کنید، ناگهان دود سفیدی از کاپوت ماشین بیرون می آید. بله! خودروی شما جوش آورده است. اکثر مردم با دیدن چنین صحنه ای دچار ترس و سردرگمی می شوند، در حالیکه اگر بدانیم چه باید بکنیم از بروز مشکلات جدی جلوگیری خواهیم کرد، چه بسا مشکل رفع خواهد شد.

اگر سیستم خنک کننده ماشین مانند آب رادیاتور و مایع خنک کننده موتور به خوبی کار نکند و خودرو نتواند گرمای ایجاد شده در موتور را منتقل کند و داغ بشود این اتفاق می افتد. دمای حاصل از فعالیت موتور باید توسط سیستم خنک کننده منتقل بشود ودمای موتور کاهش بیابد. هر گونه اشکال در این روند باعث داغ شدن موتور و در نتیجه جوش آوردن آن می شود. اگر اقدامات لازم صورت نگیرد ادامه این مشکل می تواند منجر به تعمیر موتور نیز بشود.

دلایل جوش آوردن موتور خودرو

دلایل مختلف و زیادی وجود دارد که می تواند عامل جوش آوردن خودو بشود. اشکال در ترموستات، اشکال در پمپ آب، روغن موتور و بسیاری عوامل دیگر می تواند دلیلی بر داغ شدن موتور بشود. در کنار وجود مشکل در سیستم خودرو رانندگی در سربالایی، ترافیک و استفاده از دنده سنگین به مدت طولانی و بسته شدن جلو پنجره نیز می تواند باعث تشدید این موضوع بشود.

اشکال در ترموستات

ترموستات قطعه ای است که در دمای تنظیم شده برای دمایی خاص، مسیر آب در موتور را باز و بسته می کند. هنگامی که دمای آب بالا می رود گردش آن را نیز بالا می برد.هر گونه اختلال در کار این قطعه باعث می شود در جاییکه باید دریچه باز بشود این کار را انجام نمی شود. در نتیجه گردش آب قطع می شود و خودرو جوش می آورد.

اشکال در سیستم خنک کننده موتور

سیستم خنک کننده موتور دارای قطعات مختلفی می باشد. این قطعات شامل پمپ آب، شلنگ، واشر سر سیلند و رادیاتور می باشد. اگر هر یک از این قطعات به هر دلیلی دچار مشکل شوند از سوراخ شدن تا نقص در اتصالات سیستم و گرفتگی شلنگ دچار اشکال در انتقال آب و در نتیجه جوش آوردن خودرو می شود. این سیستم خنک کننده با انتقال آب و چرخش آن باعث کاهش دمای موتور می شود.

اشکال در سیستم رادیاتور

جوش آوردن خودرو چیست؟ - فیکس آپ کار
جوش آوردن خودرو چیست؟ – فیکس آپ کار

وقتی حرف از رادیاتور و خنک کردن آب رادیاتور می شود قطعات و عوامل مختلفی در آن دخیل هستند. از جمله این عوامل خوب کار نکردن فن خودرو می باشد. وظیفه فن خودرو خنک کردن آب رادیاتور می باشد. در صورتی که در کارکرد آن مشکلی ایجاد بشود و جریان هوا را به خوبی عبور ندهد دمای آب رادیاتور بالا می رود و منجر به جوش آوردن خودرو می شود.

از دیگر مشکلات رایج در رادیاتور خرابی قسمت های مختلف خود رادیاتور می باشد. مشکلاتی مانند انواع آسیب به پره های رادیاتور از جمله این مشکلات می باشد. آب رادیاتور یکی دیگر از عوامل جوش آوردن آن است. بنابراین کیفیت آب رادیاتور و همچین مقدار آن بسیار مهم می باشد.

کیفیت روغن موتور

روغن موتور علاوه بر اینکه بر نرم کار کردن قطعات تاثیر گذار است وظیفه کاهش دمای موتور را نیز بر عهده دارد. کیفیت پایین روغن موتور که بر اثر استفاده بیش از حد می باشد و همچنین کاهش آن باعث افزایش دمای موتور می شود که ممکن است موجب جوش آوردن آن بشود.

بهتر است برای زمانی که قصد استفاده طولانی مدت از خودرو را دارید و یا به سفر بروید حتما روغن آن را چک بکنید. خودرو نیز مانند بدن انسان نیاز به چک آپ در مدت زمان مشخص دارد. شما می توانید با استفاده از سرویس دوره ای که از خدمات حرفه ای فیکس آپ کار می باشد جهت جلوگیری از هر گونه آسیب به موتور خودرو استفاده نمایید.

موقع جوش آوردن خودرو چه باید بکنیم؟

همانطور که در بالا گفته شد با دلایل جوش آرودن خودرو آشنا شدیم. بنابراین با دانستن موارد گفته شده می توانیم با رعایت موارد ساده از بروز این اتفاق جلوگیری بکنیم. بهتر است از درجا کار کردن ماشین خودداری کنیم. همچنین با چک کردن مایع خنک کننده و استفاده از ضد یخ از بروز بسیاری از اتفاقات برای خودرو جلوگیری بکنیم. ولی اگر باز هم دچار این مشکل شدیم و ماشین جوش آورد باید بدانیم که چه کارهایی را باید انجام بدهیم که به بررسی آنها می پردازیم.

  1. دلایل جوش آوردن موتور خودرو - فیکس آپ کار
    دلایل جوش آوردن موتور خودرو – فیکس آپ کار

    کنار بایستید و از رانندگی خودداری نمایید:  زمانی که خودرو جوش می آورد اولین کاری که باید انجام دهید این است که خودرو را به کنار بکشید و آن را روشن بگذارید. حرکت و کار کاردن موتور باعث افزایش دمای آن می شود.

  2. از خاموش کردن موتور خودداری نمایید: با خاموش کردن بلافاصله موتور حرکت آب متوقف می شود و همین امر باعث می شود تا جریان آب کاهش بیابد و در نهایت متوقف بشود. متوقف شدن جریان آب باعث می شود که دمای موتور افزایش یابد و در دمای بالا قطعات حساس موتور آسیب ببینند.

  3. از باز کردن درب رادیاتور خودداری نمایید: وقتی خودرو جوش می آورد دمای آب بسیار بالا می رود و بخار ناشی از تبخیر آب باعث بالا آمدن آب می شود و ممکن است باعث پاشیده شدن آن به بیرون بشود. در صورت نیاز برای باز کردن درب آن بهتر است از یک پارچه ضخیم استفاده نمایید تا از آسیب دیدن دستتان جلوگیری بکنید.

  4. از ریختن آب بر روی موتور خودداری کنید: دمای آب در هنگام جوش آوردن خودرو بسیار بالا می باشد. اگر در این دما بر روی موتور آب بریزید ممکن است به خاطر تغییر دمای ناگهانی باعث ترک خوردن و آسیب دیدن بدنه موتور بشود.

توصیه های پایانی

تا به اینجای مقاله جوش آرودن خودرو با دلایل و راهکاری برخورد با این مشکل آشنا شدیم. همیشه پیشگیری بهتر از درمان می باشد. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از هزینه های مالی سنگین تعمیر خودرو و حتی جانی، نکات لازم برای پیشگیری از این اتفاقات را رعایت کنیم. با در نظر گرفتن نکات گفته شده و بهره مندی از متخصصین، بسیاری از این مشکلات رفع خواهد شد.