چراغ های چک خودرو که در پشت صفحه آمپر داشبورد نصب شده اند جهت اعلام هشدار به راننده می باشد. شناخت انواع چراغ چک خودرو به همراه نوع هشدار آنها به رانندگان اطلاعات لازم را نسبت به خرابی های خودرو را اعلام میکند. نشانه های خرابی خودرو می تواند دلایل و علائم مختلفی داشته باشد. بسیاری از این مشکلات پیش از آنکه تشدید شوند قابل شناسایی می باشد که یکی از راه های تشخیص آنها علائم چراغ چک خودرو می باشد.
چراغ چک خودرو به عنوان یک امکان کارآمد در بسیاری از خودرو ها موجود می باشد. خودرو های امروزی با توجه به پیشرفتی که داشته اند دارای امکانات بیشتری در این زمینه هستند که به کاهش صدمات وارده به خودرو کمک زیادی می کنند. فیکس اپ کار در این مقاله قصد معرفی این چراغ های هشدار را دارد و جهت بررسی این هشدارها می توانید به تعمیرگاه های مجاز مانند تعمیرگاه ایما لاماری برای دارندگان این خودرو مراجعه نمایید.
لیست چراغ های چک خودرو
چراغ های چک خودرو بر اساس هشدارهای مورد نظر دارای انواع و اشکال مختلفی می باشند. هر کدام از آنها به عنوان نشانه ای مشخص از خرابی قطعات و عملکرد خودرو می باشد. انواع چراغ چک خودرو شامل موارد زیر می شود که باهم آنها را مرورو خواهیم کرد.
- چراغ چک قرمز: رنگ قرمز در بیشتر الگوها به معنی خطر می باشد. در خودرو نیز چراغ قرمز به معنی نیاز به تعمیر خودرو می باشد.
- چراغ چک زرد: از این رنگ چراغ به عنوان هشدار استفاده می شود. روشن شدن این چراغ به معنی نیاز به بررسی خودرو می باشد.
- چراغ چک آبی و سبز: این رنگ چراغ در صفحه به معنی فعال بودن سیستمی در خودرو می باشد. این سیستم می تواند چراغ جلوی خودرو یا سیستم تهویه باشد.
بهتر است برای آشنایی بهتر با امکانات خودرو و معرفی چراغ های چک خودرو از دفترچه راهنمای خودرو استفاده نمایید. همانطور که اشاره کردیم راه های بسیاری در تشخیص خرابی خودرو وجود دارد که یکی از آنها وجود صدا مانند صدای خرابی بلبرینگ پلوس می باشد. در ادامه تشخیص بهتر مشکلات خودرو، چراغ های چک نقش مهمی را ایفا می کنند.
چراغ های چک مهم خودرو
در بین چراغ های موجود در صفحه داشبورد بعضی از آنها دارای اهمیت بیشتری می باشد. این اهمیت به دلیل نوع خرابی و آسیب آن به خودرو می باشد که باید سریعاً نسبت به رفع آن اقدام نمود. انواع چراغ چک خودرو با اهمیت بالا شامل دمای موتور، باتری، موتور، بنزین و ترمز می باشد. هرکدام از این چراغ ها نشان دهنده هشدار مخصوص به خود می باشند که باید آنها را مورد بررسی قرار دهیم.
توجه به چراغ های هشدار خودرو در حین رانندگی به شما این امکان را می دهد تا پیش از آنکه اتفاق شدیدتری بیوفتد از آن پیشگیری کنید. این اتفاقات می تواند شامل ماندن در وسط جاده باشد که بسیار آزار دهنده است. تصور کنید برای یک قرار مهم کاری قصد تردد در جاده را دارید و بدون توجه به چراغ بنزین به رانندگی خود ادامه می دهید و ناگهان خودروی شما در میان جاده متوقف می شود. در این زمان مطمئناً علاوه بر خطرات جانبی خودرو هزینه ی سنگین تری را در شغل خود بخاطر بی توجهی به چراغ خودرو پرداخت خواهید کرد.
چراغ باتری خودرو
این چراغ به شکل باتری در صفحه پشت فرمون نمایش داده می شود. معمولاً هنگام استارت زدن خودرو این چراغ روشن می شود. اگر این چراغ غیر از استارت زدن خودرو روشن شود نشانگر اختلالاتی در باتری خودرو می باشد. عدم توجه و رسیدگی به این هشدار می تواند یکی از عواملی باشد که خودروی شما دچار مشکل شده و روشن نشود. این چراغ در انواع چراغ چک خودرو یکی از هشدارهای مهم می باشد که باید به آن رسیدگی شود.
دلایلی برای روشن شدن چراغ چک باتری خودرو وجود دارد که شامل اختلال در تسمه دینام، اشکال در بست باتری و تمام شدن عمر باتری می باشد. زمانی که این چراغ روشن می شود توصیه ما به شما مراجعه به مراکز تعمیر خودرو می باشد زیرا دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو متفاوت می باشد و نیاز به بررسی دارد. برای بررسی شخصی این مشکل نیز می توانید بست و فیوزها را چک نمایید و یا در صورت خوابیدن باتری آن را باتری به باتری نمایید.
چراغ ترمز خودرو
ترمز به عنوان یک عامل بازدارنده یکی از سیستم های مهم در خودرو می باشد. در صورتی که این چراغ در صفحه شما روشن می شود باید خودرو را در یک محل ایمن نگه دارید و به بررسی آن بپردازید. اگر ترمز خودرو دچار مشکل شود علاوه بر ایجاد مشکل در خودرو می تواند جان سرنشینان را نیز به خطر بیاندازد. بنابراین در انواع چراغ چک خودرو نیز توجه به این چراغ نیز دارای اهمیت ویژه ای می باشد.
اگر هنگام روشن کردن خودرو با این چراغ مواجه شدید بهترین گزینه عدم استفاده از خودرو می باشد تا مشکل رفع شود. البته در بعضی مواقع به دلیل اشتراک چراغ ترمز با ترمز دستی ممکن است این چراغ تا خواباندن ترمز دستی روشن بماند. اگر در حین حرکت متوجه چراغ هشدار ترمز شدید باید با حفظ آرامش خود خودرو را به محلی امن منتقل و متوقف نمایید و مشکلات آن را بررسی کنید. در صورت نیاز به تعمیر خودروی خارجی خود مانند تعمیر آئودی Q5 می توانید از خدمات فیکس اپ کار استفاده نمایید.
چراغ دمای موتور
یکی از شایع ترین چراغ های خودرو که بسیاری از رانندگان با آن مواجه می شوند چراغ دمای موتور یا آمپر می باشد. این چراغ نمایان گر هشدار برای دمای موتور می باشد. می توان گفت در انواع چراغ چک خودرو این مورد نیز از با اهمیت ترین موارد موجود می باشد که عدم رسیدگی به آن علاوه بر مشکلات زیاد و آزار دهنده می تواند هزینه ای زیادی نیز به شما وارد نماید.
موتور به عنوان قلب تپنده خودرو یکی از عوامل اصلی در حرکت آن می باشد، بنابراین سلامت موتور دارای اهمیت بالایی می باشد. از جمله دلایل روشن شدن چراغ دمای موتور می توان به اشکال در فن رادیاتور، گرفتگی رادیاتور، کم شدن آب رادیاتور و خطا در ecu می باشد. هر کدام از عوامل گفته شده نیاز به بررسی های جداگانه ای هستند که جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مودر آنها مانند علائم خرابی ECU از مقالات این وبسایت استفاده نمایید.
چراغ روغن خودرو
روغن موتور خودرو به عنوان یکی دیگر از عوامل مهم در عملکرد صحیح خودرو می باشد. جهت اطلاع از عملکرد این سیال مهم در خودرو چراغ چکی در صفحه داشبورد تعبیه شده است. توجه به آن در انواع چراغ چک خودرو دارای اهمیت زیادی می باشد که به امنیت و سلامت خودروی شما کمک می کند. این چراغ می تواند به دلایل مختلفی روشن بشود که باید در اسرع وقت به آن رسیدگی نمود تا از وقوع اتفاقات بعدی جلوگیری نمود.
چراغ چک روغن خودرو به دلایلی از جمله کم شدن سطح روغن، کاهش سطح فشار روغن، روغن نامناسب، اختلال در فیلتر روغن، اشکال در یاتاقان ها و قاطی شدن آب و روغن اشاره می کند. هر کدام از موارد قابلیت بررسی به صورت جداگانه را دارند. زیرا هر دلیل مانند کم شدن سطح روغن می تواند به دلیل نشتی باشد که نیاز به بررسی بیشتری دارد. جهت بررسی هر کدام از موارد توصیه می شود به تعمیرگاه های مجاز مراجعه نمایید. همچنین در صورت نیاز به تعمیرگاه خودروی خارجی مانند تعمیرگاه کیا می توانید به فیکس اپ کار مراجعه نمایید.
چراغ موتور خودرو
چراغ موتور خودرو نشانگر مشکلی در موتور خودرو می باشد، اما این مشکل در خودرو می تواند جدی نباشد و به سادگی رفع شود. به عنوان مثال شل بودن سنسور دور موتور نیز می تواند عاملی برای روشن شدن این چراغ نیز باشد. در انواع چراغ چک خودرو این چراغ هم شامل موارد جدی و هم عوامل بسیار ساده می باشد. برا ی اینکه بدانیم میزان شدت این هشدار چقدر می باشد باید آن را به دقت بررسی نماییم.
چراغ چک موتور به دو حالت چشمک زن و ممتد می باشد. اگر این چراغ به صورت چشمک زن باشد نشانگر یک مشکل جدی در موتور می باشد که باید در اولین فرصت خودرو را به یک مکانیک ماهر نشان دهید. همچنین در بسیاری از خودرو ها حالت های مختلف این چراغ به رنگ های دیگر نیز نمایش داده می شود. به عنوان مثال ممکن است به جای چشمک زدن رنگ چراغ به حالت قرمز نمایش داده شود. توصیه می شود جهت بررسی مشکلات موتور سریعاً آن را به یک تعمیرگاه معتبر جهت بررسی نشان دهید. فیکس اپ کار به عنوان مرجع معتبر جهت تعمیر خودرو خارجی آماده خدمت رسانی می باشد.
چراغ بنزین خودرو
چراغ بنزین خودرو در کنار چراغ آمپر یکی از مواردی می باشد که در شرایط مختلف با آن روبرو می شویم. در میان انواع چراغ چک خودرو این مورد می تواند به راحتی قابل رفع باشد. یکی از دلایل عمده روشن شدن این چراغ کم شدن سطح بنزین از مقدار مشخصی می باشد. البته کم شدن سطح بنزین نیز می تواند نشانگر دلایل مختلفی مانند نشتی در مسیر بنزین باشد. اگر از میزان بنزین خود به اندازه کافی اطمینان دارید می توانید جهت بررسی بیشتر آن را به یک تعمیرگاه ماهر جهت رفع مشکل خودرو نشان دهید.
چراغ های چک خودرو جهت هشیاری رانندگان از وضعیت سلامت خودرو نصب شده اند. این چراغ ها با هشدارهایی که به رانندگان می دهند آنها را مجاب می کنند تا در صورت نیاز به متخصص مراجعه نمایند. اهمیت این امکان بسیار مهم در پیشگیری از اتفاقات و صدمات بیشتر پر رنگ تر می شود.