امروزه در خودروها وجود فرمان برقی با هیدرولیکی بسیار مورد بحث قرار میگیرد. جهت آشنایی بهتر، باید تفاوت فرمان برقی و هیدرولیکی را بشناسیم تا به مزیت ها و معایب آنها پی ببریم. فرمان به عنوان یک جزء اصلی در کنترل خودرو محسوب می شود که ضمن عملکرد کنترل خودرو یک حس لذت بخش نیز به رانندگان می دهد. امروزه توجه به سلامت سرنشینان و امنیت خودرو نوع فرمان بسیار مورد توجه قرار گرفته است. همین امر مسیر پیشرفت تکنولوژی را مشخص نموده است.
فرمان های دستی یا مکانیکی در میان همتایان خود از انواع اولیه فرمان می باشند. این فرمان ها دارای محور حرکت سفت و محکمی بوده که امکان چرخش فرمان را سخت می کرد. به مرور زمان با پیشفرفت تکنولوژی مسیر به سوی آسانتر شدن استفاده از آنها پیش رفت تا به فرمان هیدرولیکی و برقی رسید. امروزه در خودرو های مدرن از فرمان برقی برای راحتی رانندگان استفاده می شود. با پیشرفت تکنولوژی در فرمان ها پیچیدگی خاصی به آنها افزوده شده که نیازمند افراد متخصص برای تعمیر فرمان برقی می باشد. در ادامه به بررسی تفاوت میان فرمان هیدرولیکی و برقی می پردازیم.
فرمان برقی چیست؟
در فرمان برقی با توجه به تکنولوژی مورد استفاده ایرادات نوع دستی و هیدرولیکی را رفع نموده است. از جمله تفاوت فرمان برقی و هیدرولیکی حذف سیستم هیدرولیکی در آن می باشد. با اضافه شدن موتور الکتریکی به پینیون جعبه فرمان شانه ای به دستان راننده کمک زیادی می کند و در هنگام عدم استفاده خاموش می باشد. از مزیت های این فرمان می توان به فرمان پذیری و عکس العمل سریع آن اشاره نمود.
در فرمان برقی به دلیل استفاده از تکنولوژی جدید تر نسبت به دیگر فرمان ها تشخیص خرابی کمی متفاوت تر می باشد. بنابراین باید برای تشخیص بهتر آنها به یک مکانیک ماهر مراجعه نمایید. فرمان های برقی از چهار قسمت سنسور گشتاور، موتور با جریان مستقیم، واحد کنترل الکترونیکی و محفظه تشکیل شده است. جهت تشخیص خرابی فرمان برقی و اقدامات مناسب جهت رفع آن می توانید مقاله مربوطه را مطالعه نمایید.
فرمان هیدرولیکی چیست؟
فرمان هیدرولیکی با اضافه شدن پمپ هیدرولیک، مجموعه شیر هیدرولیک کنترلی، سیلندر و پیستون قدرت به فرمان دستی ایجاد می شود. با توجه به اجزای آنها تفاوت فرمان برقی و هیدرولیکی را می توان بررسی نمود. فرمان هیدرولیک با استفاده از روغن هیدرولیک دارای چرخش سریع و عکس العمل سریعی می باشد. به تناسب این ویژگی با افزایش عکس العمل فرمان نیروی کمتری برای چرخش آن نیاز می باشد. این فرمان علاوه بر مزایا دارای معایبی نیز می باشد.
در جهت پاسخ به این سوال که فرمان هیدرولیکی چیست؟ باید علاوه بر مزایا، معایب آن را نیز بشناسیم. از جمله معایب آن وجود قطعات زیاد و استفاده از روغن هیدرولیک می باشد. همین عوامل باعث کثیفی آن و مشکل در رفع آن می باشد. در فرمان برقی زمانیکه نیازی به آن نباشد موتور آن خاموش می شود در حالیکه در نوع هیدرولیک اینگونه نمی باشد. با فعالیت پمپ هیدرولیک انرژی موتور بیهوده استفاده شده و باعث افزایش سوخت و مستهلک شدن آن می شود. در صورت نیاز به تهیه لوازم استوک خودرو خارجی می توانید از خدمات فیکس آپ کار استفاده نمایید.
تفاوت میان فرمان برقی و هیدرولیکی
مطمئناً میان دو فرمان هیدرولیک و برقی تفاوت هایی وجود دارد که در عملکرد آنها تاثیرگذار می باشد. هر دو فرمان با کاهش نیروی لازم برای چرخش فرمان تحول بزرگی را در خودرو ایجاد نمودند. این مسیر با حضور فرمان هیدرولیکی آغاز شد و در حال حاضر فرمان برقی نیز در کنار آن در حال استفاده می باشد. تفاوت فرمان برقی و هیدرولیکی در نوع عملکرد و قطعات مورد استفاده در آنها می باشد. فاحش ترین تفاوت میان آنها استفاده از پمپ هیدرولیک و موتور الکترویکی می باشد. البته قطعات دیگر آنها نیز متفاوت می باشد اما این دو قطعه نقش اصلی را ایفا می کنند.
در فرمان های هیدرولیکی جهت چرخش فرمان از پمپ فرمان استفاده می شود که در فرمان برقی این عمل توسط موتور الکترونیکی صوررت می پذیرد. در چرخش فرمان هیدرولیکی بیشتر از نوع برقی ناهمواری های جاده حس می شود و ارتباط بیشتری با وضعیت خودرو برقرار می شود. همچنین فرمان برقی داراری قیمت بالاتری می باشند که این موضوع خود یک نکته قابل توجه می باشد. در فرمان هیدرولیک به دلیل تولید نیروی دائم مصرف سوخت افزایش می یابد که این مشکل در نوع برقی رفع شده است. در فرمان برقی نسبت به نوع هیدرولیکی چرخش و عکس العمل سریعتر شده است. از جمله خودرو های دارای تکنولوژی برقی انواع مدل تویوتا مانند کرولا و CHR می باشد که جهت نیاز به تعمیرگاه تویوتا در تهران می توانید از خدمات فیکس اپ کار استفاده نمایید.
فرمان هیدرولیکی یا برقی
با توجه به مزایا و معایب این دو فرمان باید به دلایل انتخاب آنها نیز اشاره کنیم. تفاوت فرمان برقی و هیدرولیکی در تعداد قطعات آنها بسیار مشهود می شود. در فرمان هیدرولیکی به دلیل وجود قطعات بسیار و روغن هیدرولیک تعمیرکاران و سازندگان را بسیار به دردسر می انداخت. همچنین وجود روغن هیدرولیک خود عاملی بر افزایش کثیفی اجزا فرمان می شود ضمن اینکه به دلیل فعالیت دائمی پمپ هیدرولیک مصرف بنزین نیز افزایش می یابد.
در انتخاب فرمان هیدرولیکی یا برقی باید به مزایای قابل توجه نوع برقی اشاره کنیم. این فرمان با وجود قطعات کمتر و استفاده از تکنولوژی بروزتر کیفیت رانندگی را افزایش داده است. کنترل فرمان و ایمنی در سرعت بالاتر در فرمان برقی بسیار بیشتر شده است و همچنین به دلیل وجود سنسور، فعالیت موتور الکترونیکی آن به مدت زمان مورد نیاز محدود شده است که این امر باعث کاهش سوخت می شود. یکی از نکاتی که شاید بار منفی به همراه داشته باشد هزینه بالای آن می باشد که البته مزیت های آن به هزینه آن قطعاً می ارزد. در صورت هر گونه آسیب به فرمان برقی خودرو و نیاز به مراکز تعمیز مجاز مانند تعمیر بنز E250 از خدمات فیکس اپ کار بهره مند شوید.
با توجه به تفاوت میان فرمان برقی و هیدرولیکی و اطلاعاتی که ارائه شد در انتخاب نوع فرمان هیدرولیکی یا برقی کمک زیادی به شما خواهد کرد. مطمئناً در مسیر پیشرفت تکنولوژی محصولاتی جدیدتر هستند که دارای ویژگی های بیشتری نسبت به مدل های قدیمی هستند. این مزایا باعث راحتی بیشتر و افزایش کیفیت رانندگی خودرو می شود. فرمان برقی در خودرو یک مزیت به حساب می آید و انتخاب مناسبی برای خودرو می باشد.