استارت نخوردن خودرو یکی از نواقص آزار دهنده در ماشین می باشد. دلایل استارت نخوردن خودرو جنبه های گسترده ای دارد. این جوانب باید یک به یک مورد بررسی قرار بگیرد تا بتوان مشکل اصلی را پیدا کرد. این مشکل آنقدر همه گیر می باشد که شاید هر کس برای یک بار با آن روبرو شده باشد. این مشکل می تواند بسیار دردسر ساز باشد.
لازم به ذکر است که استارت نخودن خودرو با استارت زدن و روشن نشدن خودرو کاملاً تفاوت دارد. بنابراین قصد داریم که در این مقاله به بررسی جزء به جزء این مشکل بپردازیم. جهت تعمیر و عیب یابی خودرو باید بدانیم که نشانه های آن مشکل چیست. با فیکس اپ کار به عنوان مرجعی جهت تعمیر خودرو به خصوص تعمیر خودرو خارجی جهت بررسی دلایل استارت نخوردن خودرو همراه باشید.
آشنایی با استارت خودرو
استارت یک موتور الکتریکی بسیار قوی می باشد که برای راه اندازی موتور درون سوز مورد استفاده قرار می گیرد. استارت یا در پوسته گیربکس یا در انتهای موتور وصل می شود. عملکرد استارت با چرخش اتصال به چرخ دنده فلایول موتور را روشن میکند. جهت بررسی دلایل استارت نخوردن خودرو باید قطعات آن را بشناسیم. قطعات سیستم استارت خودرو شامل موارد زیر می باشد.
- آرمیچر
- زغال و کلکتور
- بالشتک
- دنده استارت
- اتوماتیک یا سلنوئید استارت
زمانیکه که اقدام به استارت زدن می کنیم سلنوئید را به سمت دنده فلایول هدایت می کنیم. با وجود کنتاکتور و حرکت دنده ولتاژ باتری به آرمیچر متصل می شود. زمانیکه دنده استارت روی دنده فلایول شروع به چرخش می کند موتور شروع به حرکت می کند. بلافاصله بعد از قطع اتصال برق استارت به وسیله فشار فنر، دنده را به عقب می راند و اتصال آن با دنده روی فلایول قطع می شود.
دلایل استارت نخوردن ماشین
زمانیکه خودرو استارت نمی خورد در واقع با یک مشکل اساسی روبرو شده اید. این مشکل می تواند شمار را از برنامه های روزانه تان عقب بیاندازد. بنابراین باید بلافاصله بعد از این اتفاق مشکلات را بررسی کنید تا در صورت لزوم سریعاً مشکل را رفع نمایید. بیشتر رانندگان در اولین لحظه از این اتفاق فکرشان به سمت باتری می رود. با توجه به اینکه مشکل باتری یکی از دلایل استارت نخوردن ماشین می باشد، اما منشاء این مشکل می تواند از قسمت های مختلفی باشد.
در زمان وقوع این اتفاق قسمت های مختلفی درگیر می باشد. این قسمت ها شامل باتری، دینام و استارت می شود. مشکلات باتری ممکن است به خاطر اتمام، خرابی، خالی شدن و شارژ آن باشد. همچنین نقص در استارت، سوئیچ و سیم کشی خودرو از دیگر عوامل ایجاد این مشکل می باشد. هنگام خرابی در هر قسمت توصیه می شود تا به یک تعمیرگاه خودرو مراجعه نمایید. فیکس اپ کار به عنوان مرجع تعمیر خودروی خارجی آماده ارائه خدمات برای ماشین های خارجی مانند تعمیر بی ام و می باشد.
قفل شدن موتور خودرو
یکی از دلایل استارت نخوردن خودرو مشکل در موتور می باشد. در این حالت ممکن است یاتاقان های شاتون یا میل لنگ بچسبند. با وجود این اتفاق دنده استارت می شکند و در فلایول فرو می رود. این اتفاق باعث استارت نزدن خودرو می شود. همچنین یکی دیگر از دلایل این مشکل خرابی سلکتور گیربکس اتوماتیک می باشد. جهت بررسی این مشکلات باید موارد را با دقت بررسی کنیم. اگر از سالم بودن دینام، استارتر و سیم کشی مطمئن هستید احتمال قفل شدن ماشین بسیار زیاد می باشد.
یک راه برای فهمیدن این موضوع وجود دارد که مختص ماشین هایی با گیربکس اتومات می باشد. دنده را در موقعیت پنج قرار بدهید. در این حالت اگر ماشین را هل بدهید و حرکت کند به معنی قفل نشدن خودرو می باشد. دلایلی مانند شکستن استارت یا دنده استارت، سوختن واشر سر سیلندر و چسبندگی یاتاقان ها باعث قفل شدن موتور می شود. فیکس اپ کار در جهت تعمیر خودرو در کنار شما عزیزان با ارائه خدمات حرفه ای می باشد.
ضعیف شدن باتری
اگر در صورت باز بودن سوییچ و برق در صفحه کیلومتر، هنگام استارت زدن برق آن برود احتمال مشکل در باتری وجود دارد. این نقص نشانه ای از ضعیف شدن باتری می باشد. جهت رفع آن یا باید بگذاریم باتری شارژ بشود یا اینکه اقدام به تعویض آن بنماییم. بنابراین اختلال در باتری می تواند یکی از دلایل استارت نخوردن خودرو باشد.
از راه های رفع این مشکل هل دادن یا باتری به باتری کردن می باشد. زمانیکه خودرویتان روشن شد باید زمانی را برای شارژ باتری توسط دینام اختصاص بدهید. البته هل دادن خودرو برای هر خودرو یی توصیه نمی شود. خودروهایی که دارای تسمه تایم می باشند احتمال پارگی تسمه تایم را همراه دارد. در این صورت خرابی بیشتر می شود و منجر به هزینه های گزاف خودو می شود. فیکس اپ کار جهت جلوگیری از بروز خرابی خودرو یتان استفاده از سرویس دوره ای خودرو را توصیه می کند.
خرابی دینام خودرو
دینام یکی از قطعات حیاتی در خودرو می باشد. خرابی این قطعه منجر به خاموشی خودرو می شود. دینام خودرو با تبدیل انرژی مکانیکی تولید شده توسط موتور را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. انرژی الکتریکی تولید شده جهت شارژ باتری و تامین برق قطعات الکتریکی قطعات خودرو می باشد. با توجه به عملکرد دینام خرابی این قطعه باعث ایجاد اختلال در تامین برق رسانی قطعات الکتریکی و باتری می شود. بنابراین هر گونه نقص در این قطعه یکی از دلایل استارت نخوردن خودرو می باشد.
در صورت ایجاد خرابی در دینام باتری شارژ نمی شود. این اتفاق دلیل دشارژه شدن باتری می باشد. خودرو در این حالت مدت زمان کمی را روشن می ماند و در صورت خاموش کردن ماشین دیگر روشن نخواهد شد. برای رفع این مشکل ابتدا باید مشکل دینام را رفع کنید و سپس اقدام به شارژ باتری نمایید. همچنین جهت دسترسی به تعمیرگاه تخصصی پژو 2008 تهران می توانید از خدمات حرفه ای فیکس اپ کار بهره مند بشوید.
وجود مشکل در سوییچ خودرو
استارت خودرو به عنوان اولین عضو در راه اندازی خودرو به حساب می آید. وظیفه سوییچ خودرو روشن و خاموش کردن ماشین می باشد. این قطعه وظیفه تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی را بر عهده دارد. یکی از دلایل استارت نخوردن خودرو وجود مشکل در سوییچ ماشین می باشد. نقص در این قطعه باعث عدم برق رسانی توسط باتری به موتور می شود.
همانطور که توضیح دادیم باتری به عنوان یک مولد از طریق سوییچ به قطعات الکترونیکی برق رسانی می کند. اگر در این بین اختلالی به وجود بیاید انجام این عمل صورت نمی گیرد. سوییچ خودرو به عنوان یکی از قطعات که در تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی نقص اصلی را ایفا می کند در صورت خرابی باعث اختلال در این روند می شود. در صورت وقوع این اتفاق اگر سوییچ زاپاس نیز تاثیر گذار نبود به تعمیر کار خودرو مراجعه نمایید. فیکس اپ کار در جهت تعمیر خودرو های خارجی مانند تعمیر پورشه آماده ارائه خدمات می باشد.
خرابی استارت
همانطور که اشاره کردیم استارت خودرو وظیفه روشن نمودن خودرو را بر عهده دارد. این عمل به شکلی صورت می پذیرد که بعد از ورود کلید و چرخاندن آن خودرو باید روشن بشود. از دلایل استارت نخوردن خودرو خرابی خود استارت می باشد. در این حالت هنگامی که شروع به استارت زدن می کنید صدایی شبیه تق تق می شنوید. در این شرایط خودروی شما روشن نخواهد شد.
شکستن استارت یکی از دلایل وقوع این اتفاق می باشد. اگر خودرو روشن نشود یا دیر روشن شود ممکن است مشکل از بوش استارت باشد. اگر روشن نشدن خودرو هنگام استارت با صدایی شبیه قژقژ همراه باشد احتمال خرابی دنده استارت می باشد. در صورت مشاهده هر کدام از علائم و بررسی خرابی توصیه می شود تا از یک مکانیک ماهر برای تعمیر آن کمک بخواهید. جهت تعوییض قطعات خودرو، فیکس اپ کار آماده ارائه قطعات استوک ماشین خارجی می باشد.
خرابی پمپ سوخت
پمپ بنزین به عنوان یکی از قطعات مهم در روشن شدن خودرو می باشد. این قطعه وظیفه سوخت رسانی به موتور را بر عهده دارد. همچنین در عین حال سوخت را نیز فیلتر می کند. این عمل باعث می شود تا ناخالصی های بنزین گرفته شود. بنابر این توضیحات اگر هر گونه اختلالی در این مسیر ایجاد بشود از دلایل استارت نخوردن خودرو می باشد. مشکلات مربوط به پمپ بنزین می تواند مربوط به رله و فیوز پمپ باشد.
در صورت خرابی رله امکان تامین سوخت برای ایجاد احتراق وجود نخواهد داشت. برای تشخیص این مشکل می توان با روشن کردن سوییچ، جریان پمپ را مورد بررسی قرار داد. در صورتی که مشکلی در رله وجود نداشته باشد احتمال اختلال در فیوز پمپ می باشد. اگر چنین اختلالی وجود داشته باشد با تعویض این قطعات می توانید مشکل را رفع نمایید. شما می توانید جهت استفاده از خدمات تعمیر خودرو مانند تعمیر لاماری ایما از مجموعه فیکس اپ کار استفاده نمایید.
خرابی تسمه تایم
تسمه تایم لاستیک دنده داری می باشد که وظیفه باز و بسته کردن سوپاپ ها و انتقال حرکت میل لنگ به میل بادامک را بر عهده دارد. در ادامه این عمل ماشین استارت می خورد و منجر به روشن شدن خودرو می شود. هر گونه فرسودگی و خرابی در این قطعه می تواند یکی از دلایل استارت نخوردن در خودرو باشد. البته نقص در تسمه تایم موجب خرابی های بیشتر و آسیب به موتور نیز می شود.
تسمه تایم بنا به دلایلی همچون تغییرات دمایی هوا، فرسودگی، کار نکردن خودرو به مدت طولانی و نشت روغن و آب دچار خرابی می شود. اصولاً تسمه تایم باید در فواصلی بین 60 تا 160 کیلومتر تعویض بگردد. کیفیت تسمه تایم تاثیر مستقیمی در طول عمر آن دارد. همچنین جهت دریافت اطلاعت بیشتر می توانید مقاله تشخیص خرابی تسمه تایم و زمان تعویض آن را مطالعه بفرمایید.
خرابی دلکو و شمع ها
مجموع عملکرد دلکو و شمع منجر به ایجاد جرقه و احتراق سوخت می شود. در صورت خرابی هر کدام از این قطعات این عمل صورت نمی گیرد و احتراق لازم برای روشن شدن خودرو صورت نمی پذیرد. شمع ها به وسیله جرقه زنی منجر به احتراق سوخت و هوای داخل سیلندر می شوند. شمع به عنوان ایجاد کننده احتراق اگر به درستی عمل نکند باعث عدم احتراق می شود. عدم احتراق یکی از دلایل استارت نخوردن خودرو می باشد. در این حالت با تعویض شمع های خراب میتوانید مشکل را رفع نمایید.
دلکو قطعه ای جهت تامین برق رسانی به شمع می باشد. این قطعه با حفظ ریتم صحیح برق رسانی به شمع ها باعث می شود تا احتراق در زمان مناسب رخ دهد. دلکو به عنوان یکی از قطعات تاثیر گذار در این روند احتراق می تواند در استارت نخوردن خودرو سهیم باشد. این خرابی می تواند به دلیل خرابی درپوش سیستم برق رسانی ایجاد بشود. ورود هر گونه رطوبت به داخل آن باعث خرابی این قطعه می شود. جهت تعمیر خودروی خارجی خود می توانید از خدمات فیکس اپ کار مانند تعمیر نیسان استفاده نمایید.
عوامل دیگری همچون کثیفی فیلتر هوا، خرابی فیوزها، گیر کردن فرمان، انسداد فیلر سوخت، سرمای هوا و اتمام سوخت نیز عامل استارت نخوردن خودرو می باشد. در این مقاله به دلایل عمده استارت نخوردن خودرو اشاره کردیم. با بررسی هر کدام از عوامل خودرو می توانید عیب را شناسایی کنید و در صورت عدم توانایی در رفع آن به تعمیر کار مجاز و ماهر مراجعه نمایید. حتماً پیش از تعویض هر قطعه ای از کمک مکانیک متخصص بهره بگیرید. فیکس اپ کار در روند بررسی، تشخیص و تعمیر خودرو همراه شما عزیزان می باشد.